E prime električni bicikli – ekološki i zabavni!

E prime_2

Iako postoje veoma dugo bicikli su tek poslednjih 5 do 7 godina doživeli onu pravu renesansu i veliku popularnost među korisnicima različitih profila i to prvenstveno zbog ekspanzije električnih bicikala. Razlog je više nego jasan – među stanovništvom raste ekološka svest, što rezultuje pokušajima da se sve više smanji korišćenje fosilnih goriva kao izvora energije i uradi lagani prelazak na izvore energije koji ne štete okolini i koji imaju (ili uopšte nemaju) minimalne emisije štetnog zračenja. Električni bicikli su u tom pogledu apsolutno ispred ostalih prevoznih sredstava jer koriste bateriju kao skladište energije, lako izbegavaju gradske gužve jer nisu veliki kao automobili i imaju 0% emsije štetnog zračenja. Takođe, fleksibilniji su od ostalih električnih vozila, a bateriju je moguće puniti i kući tj. u stanu. Nemaju potrebu za registrovanjem i lako se održavaju.

Sama ideja o upotrebi električnih bicikala javila se još davne 1860 godine. Ideja je bila (i ostala) da se električni pogon koristi pri okretanju pedala (ili umesto okretanja pedala), čime bi se olakšalo kretanje po uzbrdicama i teško prohodnim delovima puteva i terena. Ko ne želi ne mora da koristi mogućnost električnog pogona, ali generalno gledano asistencija pri vožnji je nešto što je donelo veliku popularnost električnim biciklama i po čemu su definitivno prepoznati od strane kupaca. Važno je naglasiti da se električni bicikli razlikuju od motora i skutera iz razloga što imaju pedale pored električnog pogona, kao i po tome što su manjih dimenzija, a time i jednostavniji za parkiranje.

Domaća kompanija E prime kao jedini proizvođać električnih bicikala u Srbiji i regionu u svojoj ponudi ima raznolike modele koji se razlikuju po karakteristikama u smislu snaga baterija koje poseduju, maksimalne brzine koju razvijaju i namena za koju su dizajnirani. Naravno i dizajn je tu ključan, ali se za svakog može pronaći po nešto što mu odgovara. Tako modeli Effecto i Effecta pomenute kompanije spadaju među veoma tražene električne bicikle kako u Srbiji tako i u regionu. U svakom pogledu su superiorni, a za ono što donose imaju i veoma korektne cene.

 

Effecto

Effecto je model bicikla sa elektro pogonom prvenstveno namenjen muškoj populaciji, sa specijalno dizajniranim ramom i konstrukcijom za korišćenje i na asfaltu i u prirodi. Korišćenje ovog bicikla zamišljeno je kao svakodnevno prevozno sredstvo kako za potrebe posla, tako i za rekreaciju. Effecto koncept je dizajniran da se može prilagoditi svakom kućnom ili poslovnom budžetu.

Više o karakteristikama ovog modela možete saznati na ovom link-u

 

Effecta

Effecta je model iste koncepcije kao Effecto samo što je prvenstveno namenjen ženskoj populaciji. Odlikuje se vrhunskom izradom, besprekornim finišom i mogućnošću korišćenja kako na asfaltnom putu, tako i na specifičnim putevima u prirodi i onim teže prohodnim. Kako je ovaj model električnog bicikla moguće poručiti u više različitih boja, tako je zabava sa njim zagarantovana. Cenovno je poziciniran isto kao i model Effecto – za svačiji džep.

Više o karakteristikama ovog modela možete saznati na ovom link-u

Više o E prime električnim biciklama i kompletnoj ponudi možete saznati na ovom link-u

Broj članaka 43

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh