Festival „Moj lepi park“

Moj lepi park_1

Druženje, edukacija, zdrav način života i pozitivna energija u Bloku 19a na Novom Beogradu

Moj lepi park_3

Festival „Moj lepi park“ (u organizaciji NVO „Moj lepi grad“ u saradnji sa partnerima TSB – Teniski savez Beograda, KSS – Košarkaški savez Beograda, OŠ „Laza Kostić“ i OŠ „Jovan Dučić“, a finansiran putem konkursa za civilno društvo Ministarstva zaštite životne sredine) koji će se održati 21.9.2018 (od 10 časova) u Bloku 19a na Novom Beogradu zamišljen je kao jednodnevni festival sa velikim brojem raznovrsnih aktivnosti i podaktivnosti. Glavni cilj festivala je promovisanje projekta „Eko oaza Blok 19a“ i ukazivanje na potrebu za više uređenih i oplemenjenih zelenih površina u gradovima, kao i promovisanje zdravog načina života u urbanim sredinama i zdravih životnih navika.

Neke od ključnih aktivnosti festivala su:

  1. Ekološko – ornitološka radionica „Eko oaza Blok 19a“, koja ima za zadatak da ukaže na značaj zelenila i ptica u urbanoj sredini. U okviru ornitološke radionice pored edukacije o značaju ptica, prepoznavanju vrsta, načinima hranjena, značaju drveća i niskog zelenila za njihovo gnežđenje i hranjenje u urbanoj sredini biće organizovana i praktična radionica pravljenja hranilica sa farbanjem i postavljanjem kućica za ptice.
  1. „Sportske radionice“ – Ovo će svakako biti najzanimljiviji deo festivala, bar za najmlađe posetioce. Badminton, Mini tenis, Mini basket, fudbal, odbojka i brojne druge sportske aktivnosti uz boravak na otvorenom garantuju nezaboravne trenutke druženja i zabave.
  1. Onlajn kviz znanja „Eko oaza“ sa nagradnom komponentom. Pored edukativno-informativnog karaktera kroz različite zadatke kviz će imati i ulogu da bliže poveže ciljnu grupu sa projektom „Eko oaza Blok 19a“.
Moj lepi park_2

Ljubitelji prirode, zdravog pogleda na život i zdravih navika, sve osobe sa pozitivnom energijom i vedrog duha dobro došle su na festival „Moj lepi park“ 21.9.2018 (od 10 časova) da budu deo jednog kreativnog pogleda na zelenije sutra.

Broj članaka 43

Komentari za “Festival „Moj lepi park“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh