„Nekoliko susreta“ – novi roman Stevana Daničića

Stevan

„Nekoliko susreta“, novi roman Stevana Daničića, naći će se na ovogodišnjem Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Stevan će potpisivati knjige u Hali 1, na štandu izdavačke kuće „Miroslav“.

Treći po redu roman bavi se emotivnim razvojem mladih i time koliko susretanje s pogrešnim osobama može da odredi sve sledeće izbore u ljubavi. Međutim, kad je konačno prepoznamo, da li ostajemo dosledni svom ponosu i onome što nam je poznato – ili će krik strasti u nama slomiti stečene navike? I da li zaista nikad nije kasno da potražimo taj, odveć izvikani, put do ljubavi? „Ovo je priča o devojci koja uvek bira ljubav i momku kome je to bilo idiotski.“ – kaže autor.

Priča počinje na ostrvu, deset godina u budućnost, gde piščeva devojka ljutito odlazi sa plaže. Traži je, ali umesto nje pronađe knjigu o njoj, napisanu deset godina ranije. Otvara i priseća se njihovih pogleda na ljubav koji se potiru, njegovog dečačkog ponašanja i svega što je prethodilo ostrvu. Međutim, čitajući sve više – sve manje veruje da je ona zaista sa njim. Ko je onda devojka na vratima, koja potvrđuje da je Tamarina drugarica?

Stevan Daničić rođen je 1995. godine u Beogradu, i do sada je napisao romane „(Po)bednik“ (2016)  i „Međusobno zarobljeni“ (2017). Da mladi pisac stiče slavu i pre nego što je roman „Nekoliko susreta“ objavljen, svedoči njegova instagram stranica na kojoj citate iz njegovog romana prati preko 20.000 ljudi, a za njegov rad interesuju se i iz regiona i šire.

Njegov stil pisanja je oštar, beskompromisan i direktan, prožimajući romantične priče ispričane na iskren i neuobičajen način.

Broj članaka 43

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh