Kad Vaš mobilni telefon zataji…

Hteli da priznamo ili ne, mobilni telefoni i tableti su postali deo naše svakodnevice. Većina nas ne može da zamisli dan bez e-mail-ova, poziva, sms poruka, socijalnih mreža, chatova. Proizvođači se utrkuju ko će bolju tehničku specifikaciju da spakuje u što manji format, a korisnici vode trku sa vremenom kako dnevne obaveze, kojih je svakim danom sve više, uspešno optimizovati, a da ostane bar momenat koji će posvetiti sebi.

Mobilni telefoni su postali naša produžena ruka, sredstvo koga bi se većina stanovništva teško odrekla jer je to glavni vid  komunikacije. Uređaj koji sadrži sve bitno vezano za datu osobu, od kontakta voljenih osoba, uspomena u vidu fotografija, dokumenata vezanih za posao. Tehnika je toliko napredovala i podarila nam stvar koja je nekada bila ekskluziva samo za imućne, jednom rečju imamo svog asistenta.

Tableti sa druge strane, dali su nam jedan novi vid komfornosti, u smislu da većinu stvari uspešno obavljaju kao mobilni telefoni ali na većoj dijagonali ekrana.  Za ljubitelje filmova i serija to je mini bioskop, spakovan u ranac tokom putovanja, idealan saputnik da se prekrati vreme. Ljubitelji knjige koji se ne libe da prihvate tehnološki napredak imaju izvrsno optimizovano sredstvo za čitanje e-knjiga. Prilagodi veličinu slova i pozadinsko osvetljenje, obeleži jednim potezom dokle si stigao u čitanju, maksimalan užitak stoji na raspolaganju. Da ne spominjemo koliko su sjajni da drže pažnju najmlađim članovima porodice, dok se završavaju svakodnevne obaveze.

Koliko god tehnologija napredovala, i baš zbog raznih pokušaja kompaktnosti da dobijete mnogo u malom prostoru, nakon izvesnog vremena vaš lični asistent kome ste poverili sve svoje počne da „otkazuje poslušnost“. Ne u smislu da je razvio svest i svoje ja i da mu je dosta da mu neko po ceo dan naređuje, već u tehničkom. Iako su koncipirani da rade konstantno, uređaji poput mobilnog telefona i tableta su kao i svi drugi uređaji podložni kvarovima i fizičkim oštećenjima jer su prenosni i stalno su uz vas. Kada dođe do tog da kažemo neželjenog momenta onda dolazi i do problema jer je na tom uređaju sve što vam je potrebno i želite da povratite funkcionalnost u što kraćem roku.

Nepo System poznavajući osetljivost momenta kada dođe do problematike sa vašim telefonom ili tabletom u najkraćem roku vrši dijagnostiku uređaja i započinje servis.

Uspešno se rešavaju popravke i problemi poput:

  • Zamene ekrana
  • Popravka elektronike i konektora
  • Popravka mikrofona i zvučnika
  • Zamena baterije, čitača SIM i memorijskih kartica
  • Instalaciju i nadogradnju operativnog sistema
  • Popravku i zamenu matične ploče
  • Spasavanje podataka
  • Kao i sve druge probleme koji mogu nastati fizičkim ili softverskim oštećenjem.

Baš zbog svoje mobilnosti i učestalog korišćenja gubitak podataka je izuzetno izražen u ovom segmentu. Reinstaliranjem softvera/aplikacija, pad telefona, prolivanje tečnosti… Ovo su samo neki od načina kako u trenutku možete izgubiti (bitne) podatke. Nikad ne pokušavajte sami da povratite podatke, jer postoji velika mogućnost da trajno oštetite uređaj. U specijalno opremljenoj laboratoriji Nepo Systema, uređaji se otvaraju u strogo kontrolisanim uslovima koje povećavaju uspešnost spasavanja podataka sa vašeg mobilnog telefona ili tableta. Vrši se analiza hardvera, logičkog sistema i arhiva.

Nepo System može pomoći kada dođe do problematike:

  • Vaš mobilni uređaj je doživeo fizički udar
  • Slučajno brisanje podataka
  • Softverski problemi – petlje
  • Uređaj ne može da se uključi
  • Prosuta tečnost na uređaju

Radeći analizu sirovih informacija na memorijskim čipovima i poznavajući parametre koje su unikatne za svakog proizvođača, Nepo System može povratiti vaše podatke čak i kad su najekstremnije situacije u pitanju. Svaki operativni sistem za mobilne telefone je unikatan po pitanju fajl strukture i svaki slučaj je jedinstven po pitanju spasavanja podataka. Bez obzira da li je došlo do oštećenja vode ili je u pitanju degradacija media, fizičko oštećenje ili softverski problem Nepo System tehničari će pronaći način da pristupe memoriji i uspešno spasu podatke.

Ne dozvolite da vam dan propadne ako ste slučajno ispustili svoj uređaj ili je prestao sa radom. Obratite se Nepo Systemu. U garantnom roku Nepo System je ovlašćeni servis za Acer brend, dok van garantnog roka servisiraju se brendovi poput Apple, Samsung, LG, HTC, Oppo, Meizu, Alcatel, Asus, Huawei, Lenovo, Nokia, Sony, Xiaomi kao i mnogi drugi.

Broj članaka 43

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh