Ulična galerija: Ivan Vidović – Weedzor Zoo

Od 10. maja (20.00) u Uličnoj galeriji umetnik Ivan Vidović aka Weedzor predstaviće drugu samostalnu izložbu „Weedzor Zoo„.

Životinje koje, u ovom trenutku, mirno stoje pred vama u Čavketovom pasažu godinama su trenirane da sputaju svoju prirodu i uklope se u očekivano. Međutim, iako oslikane vedrim i jarkim bojama, svaka od životinja već na drugi pogled postaje gotovo pa epitom revolta i besa, pa onda i svesti o tome da su one – baš kao i svi oko njih – u istom kavezu, nezavisno od snage i veličine.

Stameno noseći svoje simbole neiskvarenosti i vrednosti uokvirenih zlatnom bojom iznad velikih podočnjaka, ove životinje hipnotišu plen (posmatrača), navodeći ga da promisli stvari dublje od onoga što je na površini.

Ovaj jedinstveni Weedzor Zoo vrt okuplja čopor životinja koji u svojim prirodnim staništima, zajedno, ne bi opstale ni u basni, pa je njihova izuzetnost utoliko veća i značajnija.

Gledajući se oči u oči sa nesvakidašnjim i drugačijim, mi aktivno spoznajemo sebe, i sve oko sebe. Iako smo od ovih životinja udaljeni miljama, njihov karakter i osobine razaznajemo u svakodnevnom mimoilaženju sa našim sugrađanima, pa onda i u interakciji sa svojim prijateljima, porodicama.

I dok posmatrate ove životinje vedrih boja, sa besom u očima i podočnjacima koje nose svuda, porazmislite o sledećem: da li ovaj kavez štiti nas od njih ili njih od nas?

Muziku na otvaranju pušta Feloneezy.

About Weedzor

Ivan Vidović rođen je u Beogradu 1986. Diplomirao je na Fakultetu za umetnost i dizajn u Beogradu, na odseku za grafički dizajn i vizuelne komunikacije.

Učestvovao je na mnogim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu, kao i na brojnim festivalima kao autor.

Bavi se street-artom, njegovo najveće interesovanje je oslikavanje platna i izrada garderobe i aksesoara u okviru Weedzor brenda. (danubeogradu.rs)

Broj članaka 43

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh