Konstruktivni paneli za kraj četvrtog ciklusa Nelt edukativnog programa

Beograd, 27. septembar 2019 – Konferencijom „Umrežavanjem do promene“ održanom u prostorijama Nove Iskre na Dorćolu, završen je četvrti ciklus Nelt edukativnog programa (NEP 4) koji kompanija Nelt realizuje u saradnji sa Novom Iskrom i Galerijom 12Hub. Polaznici četvrte generacije NEP-a osmislili su, organizovali i moderirali otvorene i slobodne diskusije o gorućim društvenim temama i izazovima.

Značaj neformalnog obrazovanja u „popunjavanju pukotina formalnog“, inicijative u očuvanju životne sredine koje sve češće dolaze od mladih ljudi, kao i mogućnost interdisciplinarne saradnje u digitalnom i fizičkom prostoru, teme su koje su se našle u fokusu učesnika završne konferencije. Radoznalost i želja polaznika Nelt edukativnog programa da otvoreno diskutuju na teme od važnosti za širu zajednicu, govori o spremnosti mladih da uoče izazove i osmisle adekvatna rešenja.

„Nelt edukativni program spada u red izuzetnih programa podrške mladim ljudima u procesu profesionalnog sazrevanja. Osluškujući potencijale učesnika, NEP im nudi širok spektar informacija i mogućnost da kroz međusobnu saradnju, projektne zadatke i interakciju sa stručnjacima iz mnogih oblasti, nadograde i obogate svoje formalno obrazovanje. Ponosni smo na to što smo u prilici da pružimo podsticaj mladima da se razviju u radoznale i hrabre pojedince kojima pripada budućnost“, izjavio je Marko Milanković, menadžer komunikacija u Nelt Grupe.

 „Od 2014. godine kada je program oživeo, kroz naše radionice i predavanja prošlo je više od 90 studenata, a svi oni dobili su priliku da se oprobaju u različitim oblastima, razvijaju svoju kreativnost i talente  i sarađuju sa stručnjacima iz mnogih sfera – od ekonomije, IT sektora, ekologije, nauke, urbanizma, savremene umetnosti, dizajna, pozorišta, do preduzetništva i biznisa“, ističe Nana Radenković, Creative Hub Manager, Nova Iskra.

 Kao i prethodne godine, Nelt edukativni program okupio je 23 studenta sa 12 različitih fakulteta iz Beograda i Novog Sada. Grupa fantastičnih mladih ljudi dobila je priliku da, kroz dinamične radionice, projektni timski rad i susrete sa umetnicima i profesionalcima aktivnim u različitim domenima, izađu iz okvira formalnog obrazovanja, steknu nova iskustava, ojačaju kritički kapacitet i osnaže svoje veštine.

 “Mislim da sam od početka NEP programa postala odgovornija, zrelija i odlučnija osoba koja je dodatno unapredila svoje sposobnosti komunikacije, timskog rada i istrazivanja”, smatra Ivona Petrov, sa Arhitektonskog fakulteta.

 Inspirativna završna konferencija ujedno je i najava petog ciklusa Nelt edukativnog programa i raspisivanja novog konkursa koji je za sve zainteresovane polaznike NEP 5, otvoren do 25. oktobra.

 

www.nelt.rs, www.novaiskra.com, www.g12hub.com

Broj članaka 4

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh