IP telefonija krojena po meri!

Baner-za-april

Od momenta kada je ljudska vrsta postala samosvesna verujemo da se tada i pojavila želja za komunikacijom i povezanošću među jedinkama. Usledio je razvoj govora, slike u pećinama, kasnije je usledila potreba da se nešto prenese za dalja pokoljenja i to je proizvelo nastanak pisma. Kako je društvo napredovalo i kulture se susretale, bez obzira da li je bila želja za razmenom dobara i iskustava ili pohod na nove teritorije, komunikacija je bila esencijalna za opstanak. Stoga je sam razvoj određene civilizacije bio propraćen razvojem raznih načina koji bi služili ljudima da međusobno dele informacije. Brzina razmene informacije oduvek je bila bitna kao da imate dodatnih par garnizona vojske. Društvo koje je želelo progres i dominaciju imalo je razvijenu mrežu da bi cirkulacija informacija bila brza i tačna i na kraju dana donela prednost nad protivnikom.

Danas, kada živimo u modernom dobu, težnja za brzinom je ostala, informacija je takođe krucijalna, ali je došlo do ogromne masovnosti, ogromne količine podataka struje našom planetom, da bi ljudi mogli komunicirati na daljinu. Nakon pošte, telegrafa, jedan vid komuniciranja je ostao i dan danas aktuelan, usavršen na sebi svojstven način, i svi je koristimo na razne načine – telefonija. Njena evolucija je impozantna, danas smo došli do toga da svako ima mobilni telefon, mislili smo da će klasičan vid telefonije zbog njih izumreti ali telefonija je samo odbacila svoju staru ljušturu odenula u novo ruho i ostala je među nama, služi nam svaki dan, kod kuće, na poslu. Zahvaljujući internetu i njegovoj ogromnoj mreži, koje je ljudski rod takođe izumeo radi komunikacije, telefonija je promenila svoju infrastrukturu i postala IP telefonija. Sada imate jedan kabl preko kog možete razne vidove komunikacije da korisite. Kada ste uveli internet u svoju firmu jer vam je neophodan za posao istog momenta ste sebi obezbedili infrastrukturu za IP telefoniju. Prednosti su velike jer više nema potrebe za odvojenim mrežama i na taj način se postiže ušteda. Ono što je možda još bitnije šta se dobija sa IP telefonijom jeste fleksibilnost. Mogućnosti su razne, i sve možete prilagoditi svojim potrebama.

Nepo System je prepoznao potrebu na tržištu i zaplivao u vode koje nisu toliko srodne primarnoj delatnosti kojom se bavi, a to je servis IT opreme. Kompanija koja je jednostavno željna novih iskustava, širenja vidika preko novih tržišta oformila je tim stručnjaka, napravila saradnju sa vodećim kompanijama na ovom polju, u cilju pružanja usluge implementacije IP telefonije krojene po meri korisnika. Kao što smo već naveli lepota IP telefonije jeste u njenoj fleksibilnosti, a zajedno sa stručnjacima iz Nepo Systema, vi kreirate IP telefoniju po vašim željama, a po sugestijama tehničkih lica.

Imate više sektora u firmi, želite primaran broj za određeno odeljenje, da svima telefon zazvoni u isto vreme i ko se prvi javi nastavlja komunikaciju, a ostali nastavljaju nesmetano sa radom? Nikakav problem. Želite da svako ima svoj broj lokala, ali kada se poziva broj van firme želite da izlazi kao određeni broj? Šta više, želite da identifikacioni broj bude isti za celu firmu? I to je ostvarivo. Ne želite da razvlačite struju do svakog radnog mesta da bi ste napajali telefon? Postoji opcija da se hardver IP telefonije, t.j. switch koji povezuje putem mrežnog kabla sve lokale t.j. aparate bude POE switch (power over ethernet, laički prevedeno struja preko mrežnog kabla). Da bi sve funkcionisalo potrebno je da telefonski aparati budu POE podržani i nema potrebe za dodatnim utičnicima. Još bolja varijhanta je da ne morate vući duple mrežne kablove za telefone i računare. Imate opciju da jedan kabl dođe do telefona, a iz telefona drugi kabl u računar. Uštedeli ste na mreži, struji, a kancelarija izgleda daleko pristojnije nego sa pregršt kablova koji samo otežavaju posao i skupljaju prašinu. Mogućnosti su razne, postoji mnogo operatera kao i paketa koje možete izabrati da bi odgovaralo vašem budžetu. Sa tehničarima iz Nepo Systema utvrdite koji hardver i infrasturktura je najpogodnija za vas i za tili čas vaša firma je po ovom pitanju utegnuta, maksimalno ste iskontrolisali troškove, a dobili ste više nego potrebno oruđe za rad. Jer ne zaboravite od samog početka pa sve do danas ljudska vrsta je željna komunikacije i to se neće u skorije reme promeniti. Iskoristie momenat i u budite u toku sa tehnologijom. Što bi rekao rimski pesnik Horacije:Carpe Diem.

Broj članaka 43

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh