IT oblakoder – integracija je ključ uspešnog poslovanja!

Petnaesta po redu IT konferencija kompanije COMING – Computer Engineering za centralnu temu imala je integraciju. Pod nazivom “IT oblakoder – integrisana poslovna arhitektura”, konferencija je okupila preko 500 gostiju (IT stručnjaka i predstavnika vodećih kompanija u regionu) i 40 eminentnih predavača iz Srbije i okruženja, čime je i ove godine zauzela jedno od ključnih mesta na listi najvećih IT konferencija u ovom delu starog kontinenta. U pet odvojenih sala, kroz veliki broj zanimljivih predavanja posetioci konferencije su imali priliku da saznaju sve važne novosti iz sveta novih tehnologija, ali i da se upoznaju sa rešenjima koja značajno mogu unaprediti njihovo poslovanje.

Govorilo se o komponentama savremene IT infrastrukture, o infrastrukturi budućnosti, novim modelima upotrebe IT resursa, kao i o automatizaciji menadžmenta i upravljanja. Predstavljene su brojne novosti iz domena virtuelizacije mreže u Cloud-u, kao i novi poslovni Cloud servisi poput Cloud infrastrukture za SAP produkciju i test, platforme za divelopere u Cloud-u, ali i brojne novine iz sveta backup i disaster recovery servisa. Jedan deo predavanja na konferenciji bio je posvećen i daljim rasvetljavanjem GDPR priče i novostima iz domena aplikativnih servisa za poslovanje, počevši od ERP rešenja, preko BI, Document management sistem-a, Fleet management-a i drugih, kroz veliki broj studija slučaja. Iznenađenje na konferenciji je bilo izlaganje prof. dr Dragana Đuričina na temu „Industrija 4.0 i eksponencijalni biznis modeli“.

“Kako težimo sistemima sa većom kompleksnošću, integracija postaje najveći izazov u IT sektoru danas, posebno kada govorimo o novim tehnologijama u poslovanju. Upravo zbog toga na današnjoj konferenciji pričamo o integraciji i o tome koliko autsorsing (out source, engl.) IT servisa i IT rešenja može da pomogne da se prevaziđu gapovi između očekivanja koje poslovanje ima od IT-ja i resursa koje ima na raspolaganju.” – izjavila je Katarina Đurić ispred kompanije COMING – Computer Engineering kao organizatora.

Broj članaka 43

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh