Za zeleni Beograd!

RA_4

U okviru projekta „Eko oaza Blok 19a“ sufinansiranog od strane Ministarstva zaštite životne sredine, a nakon nedavno održanog festivala „Moj lepi park“ realizovana je još jedna sjajna radna akcija „Zeleni Beograd“. U okviru iste je posađeno 11 stabala lipe i preko 100 sadnica visokog žbunja oko OŠ „Laza Kostić“ u Bloku 23 u partnerstvu sa JKP „Zelenilo Beograd“. Okupljeni volonteri iz lokalne zajednice pomoglu su aktivnost sadnje, a uz pomoć donacije školi je omogućeno održavanje zelenila.

Tokom trajanja radne akcije realizovan je i edukativno-informativni „Eko kviz“ u kome je učešće uzelo preko 400 osnovaca uzrasta od 8 do 11 godina. Sam kviz je interaktivnog tipa što je dodatno motivisalo osnovce za racionalnije i logičnije razmišljanje o oblasti zaštite životne sredine u urbanom okruženju. Tokom radne akcije i za vreme trajanja „Eko kviza“, a na radost dece pridružili su se i predstavnici UNDP-a i UN Women-a uz čiju pomoć je održan i pilot kviz na temu rodne ravnopravnosti. Prigodne nagrade bile su tu da dodatno oraspolože učesnike kviza, ali i da ih motivišu na pozitivna razmišljanja.

RA_2

„Radnu akciju „Zeleni Beograd“ i „Eko kviz“ smo veoma uspešno realizovali a najviše na radost dece iz OŠ „Laza Kostić“ i lokalne zajednice. Uz partersku realizaciju sa JKP „Zelenilo Beograd“, sufinansiranje od strane Ministarstva zaštite životne, veliki angažman NVO „Moj lepi grad“ i uz učešće predstavnika UNDP-a i UN Womena-a pokazali smo da su ovakvi projekti veoma dobrodošli u lokalnim zajednicama.“ – izjavio je Srđan Petrović ispred NVO „Moj lepi grad“.

Posebnu zahvalnost organizatori projekta duguju deci i zaposlenima iz OŠ „Laza Kostić“ koji su omogućili da se realizuju sve aktivnosti sa osmehom na licu.

 

Broj članaka 43

Komentari za “Za zeleni Beograd!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh