I to je pozorište!

 Deset godina Le Studio teatra

Tetar Le Studio kao pozorišnu trupu osnovali su pre deset godina scenografkinja Sanja Maljković i reditelj i glumac Žan Batist Demarinji. U svojoj prvoj deceniji, ovo malo privatno pozorište je od trupe preraslo u repertoarsko pozorište sa sopstvenom scenom i kontinuiranim repertoarom poslednjih šest godina.

Le Studio predstavlja sasvim drugačiji koncept pozorišta – u Poenkareovoj 26, pozorište postaje mesto za izlazak. Ovo pozorište više liči na dnevnu sobu gde je atmosfera intimna, udobna i prijateljska. Publika ovde nije samo nemi posmatrač već ravnopravni učesnik u stvaranju umetničke magije, koja posle predstave može nastaviti druženje sa glumcima i autorima uz piće i muziku u baru.

Svakog petka i subote se u ovom neobičnom ambijentu izvodi jedna od 11 autorskih predstava ili gostujućih trupa, ali se organizuju i koncerti i izložbe. Glumci su bivši i sadašnji polaznici Škole glume koju vode Sanja i Žan, a kojih godišnje kroz školu prođe oko 30. Oni igraju rame uz rame sa kolegama profesionalcima, a po talentu i veštini za njima nimalo ne zaostaju. Mlada grupa svežih i talentovanih lica bavi se društvenim, političkim i psihološkim temama, kao i raznim pozorišnim formama i žanrovima.

U subotu, 24. novembra, vrata ovog teatra biće otvorena za staru i novu publiku i sve one koji žele da zajedno sa članovima pozorišta proslave jubilej. Tom prilikom će u 21h biti otvorena prva samostalna izložba fotografija nastalih u Le Studiju pod nazivom „I to je izložba” mlade umetnice Jelene Jeremić, čiju je realizaciju podržala firma Proto. Nakon otvaranja sledi tematska žurka „Play your role” na koju gosti mogu doći maskirani u svoje omiljene junake iz književnosti, filma ili stripa, a očekuju ih i specijalni muzički gosti. Ulaz na žurku je slobodan, a prijatelj žurke je vinarija Komuna.

 

prethodna
Pozoriste
Istrajnost2
Istrajnost
 
sledeća

 

Foto: Jelena Jeremić

Broj članaka 3

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Slični članci

Unesite pojam za pretragu i pritisnite enter. Pritisnite ESC za izlaz.

Nazad na vrh